Kebab
Odkąd w Polsce pojawili się Turcy z własnymi restauracjami od razu rewelacją stały się popularne w całym kraju kebaby, które cieszą się ogromną popularnością, dzięki czemu są one bardzo często sprzedawane w barach szybkiej obsługi. Kebab to duża bułka, często także chleb, do którego wkłada się mięso wieprzowe z zestawem sałatek, co w całości wygląda świetnie, a smakuje jeszcze lepiej. Osoby tureckiego pochodzenia odniosły pod tym względem znaczący sukces, dzięki czemu mogą rozwijać swoją działalność gastronomiczną. Kebaby to nie jest jedyna opcja jaką proponują nam turkowie, ponieważ także bardzo popularnym daniem jest shoarma, czyli zestaw różnego rodzaju mięs w połączeniu z kaszą lub też frytkami, przyprawionymi oraz dodanymi sosami, dzięki czemu ich smak bez wątpienia jest bardzo dobry. Obecnie restauracji tureckich w naszym kraju jest bardzo dużo, a jest to w głównej mierze wynikiem dużej popularności kuchnią wschodnią, która w naszym kraju cieszy się bardzo dużym powodzeniem.